Mathelg


Vaknade upp en aning svag på lördagmorgon och packade ihop våra grejer för att spendera resten av helgen i mina svärföräldrars hus för de var bortresta. Började mitten på dagen med en lunch! Micke och Cornelia kom över. Vi åt kokta rödbetor med pinjenötter. Sallad med roman och endive. SUPERGOD OST present från Micke och Nea tack. Bröd. Smör. Liten tomatsallad. Ägg med gräslök och sesamfrön. Fetaost.
Sen gick vi promenad i Sticklinge där både Patrik och Micke är uppväxta och de pekade ut alla hus som alla bodde i förr i världen och Jack promenerade runt och hälsade på hundar och höll sin gudmor i handen.
Sen åkte Micke på konsert så jag Patrik och Nea delade på en vacker piggvar som jag bakade i ugnen på 100 grader i 54 min på en bädd av grovt salt.
Som jag serverade med smör och gräslöksslungad mini potatis, pepparrotsmajonnäs som var himmelsk, gör en majo och blanda ned färskriven pepparrot och citron. Smörstekt svartkål. Citron. OCH PIGGVAREN SÅ KLART. Sen somnade jag och Cornelia på soffan i vanlig ordning och det var magiskt. Magiskt säger jag.

Sen vaknade vi upp i Mordor om det hade snöat i Mordor vill säga och vi tog en liten promenad men Jack ville inte gå runt med snöblött regn och blåst i ansiktet så vi gick hem.
och bakade! Patrik bagarn Barje bakade hallonmuffins. Du gör en sockerkakssmet och trycker i hallon. Jack hjälpte till och det är han som har tryckt i hallonen (insert en storgråtandes emoji pga av jag blir gråtmild av sådant).
Det blir ju fint på bild i alla fall och även om jag var mer än säker på att snön skulle återkomma blir jag ju ledsen.
Efter muffinsfesten så lagade jag pizza på det vi hade i kylen och det blev västerbottenost, svartkål, schalottenlök, pinjenötter och parmesan. Nedre vänstar hörnet är Jacks del. 
Gräddade på högsta värmen i ugnen dvs 300 grader på grill. Jag använder mig i vanlig ordning av ett färdigt pizzakit och då gäller det att förgrädda degen på BÅDA sidorna innan du lägger på tomatsås och toppings. DETTA ÄR ÄVEN BARNMAT. Jack åt som en galning:)

Puss

Läs om vår kommentarspolicy