Barnmat


Hej igen! Nu snackar vi mer barnmat tycker jag. Högt och lågt och lite rörigt ibland för så är det att mata barn.

Först: Eftersom jag ÄLSKAR mat och måltider och allt vad det innebär så ska ag berätta hur VÅR son brukar äta bäst. OCH det här vill jag verkligen säga helt utan pekpinnar, utan mer bara berätta hur vi gör OK:

Jack äter bäst när vi sitter alla tre runt bordet och han äter samma sak som oss. Då kan vi ge honom mat från våra tallrikar, vi snackar om dagen med honom och han får liksom vara med. Vi kör inte tv eller ipad eller nåt sånt när vi äter. Dock bibehåller han koncentrationen tills typ i mitten på middagen, också då han brukar ha ätit upp. Så då om vi vill fortsätta käka så får han kolla på Emil eller sitta in knät.

SÅ. Gör du inte så här är det ok. Matar du framför tv så e de ok. Vad jag menar är att du vet vad som funkar bäst för ditt barn. MEN om barnet är kinkig med maten så kan det vara en najs grej att sitta tillsammans och äta.

Fokus på att barnet sak äta försvinner lite samt att barnet se er/ dig äta vilket alltid e bra.

Ska tilläggas att vi inte sitter Barna i bullerbyn varje middag MEN vi försöker. Klart att Jack äter framför TV eller sitter själv och käkar också. Ingen dag är den andra lik som en säger så.

NU till maten. Eller receptet. Mitt recept på halloumistroganoff älskar faktiskt Jack så det tycker jag att du ska laga. Komplettera med ris och lite avokado med örtsalt och olivolja och då äter Jack massa. HÄR är receptet.

Andra saker som Jack gillar samt diverse spaningar:

1. Pizza! Skuren i små bitar. Hemmagjord är najs

2. Pasta med tomatsås är alltid en höjdare, brukar ha i lök, vitlök, lite lite röda linser, steker i rapsolja, på med tomater eller krossade tomater, koka ihop ordentligt och vänd ned en rejäl klick smör, salt peppar och basilika.

3. Ost! Han har börjat gilla ost. Ger honom i kuber och river parmesan på typ allt

4. Försökte med lax och tzatziki i går det gick inte hem och jag säger så

5. Jack äter fortfarande Sempers gröt på morgonen och jag blandar alltid i rivet äpple, smör, hampafrön och chiafrön

6. Jag gjorde en vegansk pastej som han fick på mackan och han älskade den! Väldigt skeptisk först men sen gick den ned. HÄR finns den

7. Tomater i små bitar samt sallad går hem ibland men det måste vara dressing på.

8. smoothie! Smoothie på blåbär, blomkål, havremjölk, hallon och nypon till frulle i bland.

9. Ge ditt barn det som du tror är bra.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy