Halloumigyros

INLÄGG I SAMARBETE MED KOCKENS

Hej!

Ok. Asså. Halloumigyros. Jag fortsätter mitt samarbete med Kockens kryddor och i det här receptet MÅSTE du ha torkad kryddor. Det är otroligt gott. Åt ju gyros som ung men det var längesen nu. Lagade detta och herregud. NI MÅSTE PROVA. Torkad oregano är en stor del av grekisk matlagning så den är ett måste till den här rätten. Jag lägger även till torkad mynta, spiskummin, timjan samt även torkad dill i tzatzikin! Det kanske ni tänker är ovanligt men just dill är faktiskt väldigt klassiskt att ha i tzatziki. Och det är otroligt gott. Perfekt också att alltid ha torkad dill hemma, för då kan du alltid göra tzatziki. Många av Kockens kryddor är dessutom ekologiska vilket jag tycker är viktigt.

Nu kommer receptet och ni får läsa det om ni lovar att laga.

Halloumigryos med tzatziki och grillade pitabröd

För fyra personer

2 paket halloumi
2 msk rapsolja
3 tsk Kockens oregano
1 tsk Kockens mynta
1 tsk Kockens spiskummin

Potatis:
6 st stora potatisar
2 tsk olja
1 msk Kockens timjan

Tzatziki:
1 gurka
1 tsk salt
2 dl tjock yoghurt
1 vitlöksklyfta
2 tsk Kockens dill
1 tsk valfri vinäger

Till servering:
Pitabröd
2 st hjärtsallad
1-2 tomater
1 rödlök
1 citron

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär halloumin i skivor.
3. Blanda kryddorna och oljan ordentligt i en skål. Lägg ned halloumin och låt den marinera medans du förbereder resten.
4. Riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet, lägg i en sil och salta. Krama ur gurkan då och då.
5. Skär potatisen i tunna klyftor och blanda med olja, timjan och salt. Upp på plåt och rosta i ugnen tills gyllene.
6. Krama ur gurkan ordentligt en sista gång och blanda den sedan med yoghurt, dill, riven vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
7. Skiva sallad, tomat och lök. Värm bröden lite i ugnen och stek dem sedan tills de får färg i en torr stekpanna.
8. Stek halloumin tills den får fin färg på båda sidorna. Lägg tillbaka dem i marinaden ett slag så att de suger upp alla smakerna.
9. Servera i brödet med sallad, tomat, rödlök och tzatziki och potatisen!

Oregano! Greklands krydda! SÅ GOD. Väldigt viktig på pizza också.

Marinerad halloumi i kryddblandningen! Viktigt!
Tzatziki innan blandning. Dill är otroligt gott att ha i tzatziki.
Potatis som rostas med timjan!
Stekt halloumi!
Proppa brödet fullt och ät.

Inlägg i samarbete med Kockens

Läs om vår kommentarspolicy