Mango och kokostårta med granola

Inlägg i samarbete med Kockens

HEJ igen.

Jag har bakat! Med Kockens! Det blev en smoothiekaka kan en säga. Jag gillar ju när saker går fort och den här blev perfekt! Kryddig botten med smak av kardemumma och ingefära ihop med en frisk och gyllene med gurkmeja och myntafyllning! Låter det inte magiskt. Våga använda mer torkade kryddor vid bakning. Kom bara ihåg att lösa upp tex gurkmejan i lite hett vatten innan du blandar ned den i fyllningen, då blir färgen bäst! Ut och laborera i bland Kockens kryddor och herregud, ta kanel om du vill istället för kardemumma? Finns även ett stort ekologiskt sortiment. Bra för dig och miljön. NU kör vi. Tänk på att om du dekorerar med blommor, se till att de är ätbara ELLER ta bort dem vid servering ok.

Gyllene smoothiecake!

För 6-8 personer

Botten:
3 dl valfri granola
1 tsk Kockens kardemumma
1/2 tsk Kockens ingefära
3 msk rapsolja
1 nypa salt

Fyllning:
2 bananer
250 g fryst mango
3 dl koksgrädde
1 tsk torkad mynta
2 tsk Kockens gurkmeja+1 msk hett vatten

Topping:
Kockens sesamfrön, vita och svarta
Färsk mynta
Frysta blåbär
Ätbara blommor

1. Mixa granola med kardemumma och ingefära. Häll på rapsoljan och tryck sedan ut botten i en springform som du har klätt med bakblåtspapper.
2. Rör ut gurkmejan i lite kokhett vatten, mixa sedan med allt till fyllningen tills helt slät, häll ned i springformen och frys i minst 4 timmar.
3. Ta ut, låt den stå i rumstemperatur några min innan du tar bort formen.
4. Dekorera med sesamfrön, blåbär, färsk mynta och ätbara blommor!


Kryddorna jag använde!!

Nedan följer en toppingevolution:



Inlägg i samarbete med Kockens!

Läs om vår kommentarspolicy