Schmaltz och Dirty Vegan

Vill ni se vad jag har gjort i helgen klart att ni vill:
Började med fredagen. Min älskade mamma fyllde år! Vi skulle sjunga för henne tidigt på morgonen så det här är Vincent, Patrik och Jack trötta på tuben.
Mamma fick brioche med smörstekt spenat och pocherat ägg:) Mamma grattis, Vi älskar dig så!!
Sen gick jag och Patrik till Eataly och åt en pizza som va god när Jack tog en lur.
På kvällen skulle vi se mammas pjäs Linje Lusta på Dramaten och ni måste se den för den är magisk. MEN innan pjäsen åt jag Anna och Vincent på Schmaltz! PÅ Nybrogatan. VÄLDIGT GOTT. Dyrt men gott. Åt pickles, sallad med repad ost som såg ut som blommor, rosesallad och typ picklad kvitten?? Otroligt. OCH en purjolöksterrin med en sauce som jag inte kommer ihåg hur den heter eller stavas men som var HELT MAGISK. Med majjo, ägg och typ kapris herre och dragon!! Patrik såg bilden o bah är det Sovjet eller och jag bah JA för jag älskar Sovjet.
Och sist en torsk och blomkålsgratäng samt en till härlig sallad med rosesallad, ost och jordärtskocka. Mycket gott. Bra vin. God öl. Litet och mysigt men som sagt dyrt men GUD det ligger ju på ÖSTERMALM vad ska vi förvänta oss.

På lördagen så vaknade jag tidigt, åt pannkakor som Olivias man Patrick hade lagat och sedan gick vi promenad i solen och åt tunnbrödrulle vid vattnet och det va så gott med vego chorizo. MEN tog igen bild.Tog semester hos Patriks föräldrar som inte va hemma så vi gick skogspromenad. SEN åt vi middag och det var ju gott men det var för mörkt och jag kände ärligt att jag kan inte ta bilder på all mat som jag äter. Det håller inte.
Åt frukost i fint ljus!
Väckte Patrik! Åkte till Fjärlishuset! Otroligt kul för Jack. Det är en regnskog därinne.
Kollar på rockor mitt i en blinkning.HEJ
Dagen tog inte slut! Jack somnade och vi gick och åt lunch! På Dirty Vegan! Greasy spoons nyöppnade Veganställe.
Tog en öl.
Beställde cheeseburger, mushroomburger och buffalo cauliflower. ASSÅ. Jag älskar att de har gjort ALLT veganskt men inte nyttigt. Väldigt väldigt bra. Patriks cheeseburger va stört god, han hade plockat bort senap och pickles men den va magisk i alla fall. Mushroom burger var god men svampen va för friterad och smakade lite bränt. Men herregud det är sånt som händer! Jag gillar stället väldigt mycket i alla fall så klart:) Blomkåls buffalon va också otroligt bra. Nästa gång ska jag prova cheeseburgern igen eller triple onion!!
Sen gick vi till Urban Deli och hängde, sen parken och sen hem och Patrik bakade bananbröd med Jack och jag hade flätat deras hår.
och sen gick vi hem till Olivia och Patrick och åt pizza och det va den helgen det. och så klart en bild på BANANBRÖDET.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy