Polpette med tomatsås och spagetti

Inlägg i samarbete med Kockens Kryddor

Hej älsklingar!

Vi fortsätter mitt samarbete med Kockens! Kockens har en rad ekologiska kryddor som jag älskar. Torkade kryddor ger också en extra stor smakskjuts till typ vegobullar som är EXAKT det jag har lagat idag. Italienska vegobullar fyllda med rosmarin, basilika, svartpeppar och salt SAMT såklart vitlök och gul lök. Dom är bullarna är perfekta närsomhelst men kanske extra najsa när du känner för en vitlöksstinn och örtig middag!! Jag serverar med en tomatsås och spagetti som sig bör. PLUS att Kockens kryddor har ett fett smart lock som du bara ploppar upp med ena handen, alltså ej skruvlock. Älskar det. Nu kommer receptet:

För fyra personer

Polpette med tomatsås och spagetti

300 g formbar vegofärs, tinad
2 tsk Kockens rosmarin
1 tsk Kockens basilika
1 tsk Kockens svartpeppar
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor, rivna
1 liten gul lök, fint hackad
1 msk olivolja
1 litet knippe persilja, fint hackad
Skal från ½ citron

Tomatsås
1 stor gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackad
1 tsk Kockens basilika
2 tsk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 tsk Kockens svartpeppar
Salt

Spagetti
Basilika och parmesan till servering

1. Börja med vegobullarna, blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå i ca 10 min.
2. Gör tomatsåsen under tiden, stek lök och vitlök tills genomskinligt och ha i basilika och tomatpuré, stek i 2 min innan du häller på de krossade tomaterna, låt det sedan koka ihop i ca 15-20 min.
3. Sätt ugnen på högsta grillvärme och rulla lite mindre bullar med blöta händer.
4. Lägg bullarna på en plåt eller form med bakplåtspapper.
5. Grilla bullarna tills de är gyllene, vänd dem än gång.
6. Koka spagettin och blanda med tomatsåsen.
7. Lägg upp på tallrik och toppa med vegobullarna, basilika och parmesan.

Inlägg i samarbete med Kockens Kryddor

Läs om vår kommentarspolicy