Dijonbullar med kokt potatis, stekt lök, gurka och gräddsås

Dijonbullar med kokt potatis, stekt lök, gurka och gräddsås

OK JAG HAR HITTAT DET. Ett superrecept på vegobullar. Väldigt enkelt.

Lök
3 gul lökar
2 msk rapsolja
1 nypa socker och salt

Dijonbullar
400 g formbarfärs
4 msk naturell färskost (viktigt)
2 msk dijonsenap
1 färsk lök finhackad
salt och peppar
Olja och smör till stekning

Gräddsås
Samma stekpanna som du stekte bullarna i odiskad för mycket smak.

1 msk smör
1/2 msk mjöl
3 dl matlagningsgrädde+en skvätt vatten
1 tsk lingonsylt
2 tsk japansk soja
1-2 tsk kinesisk soja beroende på hur brun du vill ha den
2 tsk vinäger
salt och peppar

Gurka
1/2 gurka
1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 socker
1 tsk vinäger

Potatis! Kokt!
Lingonsylt så klart!!

1. Skala och skiva löken tjockt, stek på svag svag värme i rapsoljan i typ 25 min. Smaka av med salt och lite socker.
2. Tina färsen och blanda med resten av ingredienserna. låt den stå ett slag. Rulla bullar och stek i olja och smör tills gyllene.
3. Smält smöret till såsen och pudra över mjölet. Vispa i nån sekund.Tillsätt grädde och vatten och låt det småputtra till önskad konsistens.
4. Tillsätt resten av grejerna till såsen och smaka av med salt och peppar! Vill du ha en sötare? Ös ned lingonsylt. Smaka inte så mycket? Tillsätt mer smör och japansk soja och lite mer vinäger, SMAKA AV.
5. Skiva gurka tunt. koka upp 1/2 dl vatten med ganska salt, socker och vinäger, häll den varma lagen över gurkan.

Läs om vår kommentarspolicy