Snabbmat

Hej mina älsklingar

Här kommer två mattips som är fett snabba och så klart väldigt goda. Perfekt till lunch, frukost eller snabbmiddag.
FRUKOSTTACOS

Alltid när jag har koriander hemma så lagar jag frukosttacos. Helt enkelt äggröra med smak av typ.. tacos? Asså perfect om du har tacosrester över! Så här gör jag för en person:

Hackar en vår lök och en halv chili (beroende på hur strak den är) fint och steker i en stekpanna med smör i någon minut. Hackar ev upp lite tomat och har i! Eller spenat om du har det hemma! Knäcker sedan i två ägg, lite mer smör och gör en äggröra. Salta och peppra. Tar en vetetortilla från frysen och steker den på ASHÖG värme utan fett så den blir varm och lite bränd. LÄgger upp äggröra på ett fat, toppar med färsk koriander ev lite lime samt riven ost. Äter genom att riva av bitar av brödet, skyffla på äggröra och äta. BÄST.

KOKTA ÖDMJUKA GRÖNSAKER

PÅ Fävikens (som ska lägga ned!! Jag kom aldrig dit en sorg) lilla restu som heter Krus i Åre serverar de kokta enkla grönsaker med smör. Så gott och så enkelt. Koka potatis mjuk, lägg i det du har hemma! Morot! Lök! Kål! Kålrot! Rotselleri! Enkla grejer, koka mjuka i välsaltat vatten. Häll av och låt ånga någon minut, tillsätt smör, salt och hackad ört, tex persilja, krasse eller gräslök. Jag serverade med smörkokt spenat, schalottenlök och vitlök. Detta kan vara min älsklingsrätt. Servera med fisk eller halloumi eller vad som helst. Vill du köra veganskt så bara byt ut smöret mot mjölkfritt.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy