Grillade, örtmarinerade grönsaker och salsa verde

I SAMARBETE MED KOCKENS KRYDDOR

Grillade! Grönsaker! Har jag ätit i hela mitt liv. Fast jag brukade aldrig marinera dem fram tills för några år sedan och nu kan jag bara säga, MARINERA MERA. Speciellt om marinaden är örtig, syrlig, salt och söt som den här är. Jag använder Kockens torkade kryddor som är typ ett måste i marinad. Jag kan faktiskt gå så långt som att säga att du inte ska använda färska kryddor i marinad för de bränns! Och såsen!! Salsa verde, grön sås. Trodde det hette salsa vrede när jag var liten:) Hehe. I alla fall en otroligt god sås som väger upp det grillade perfekt. Syrlig ska den vara. Så. Gör detta. Perfekt sommarmat! Har du ingen grill? Kör i grillpanna! Funkar exakt lika bra. PLUS ät mer Ekologiska kryddor, som Kockens då. Nu kommer receptet.

Grillade grönsaker med örtmarinad, salsa verde och potatis

Marinad
5 msk olja
2 msk ljus soja
1 msk honung
1 msk citronsaft
1 tsk Kockens Rosmarin
1 tsk Kockens Ekologiska Oregano
1 tsk Kockens Ekologiska svartpeppar
1 tsk Kockens Ekologiska chili flakes

Grönsaker
1 liten aubergine
1 liten zucchini
2 röda paprikor
4 st portobellosvampar

Salsa verde
½ dl färsk persilja
1 dl färsk spenat
1 tsk Kockens Ekologiska chili flakes
1 tsk Kockens Ekologiska oregano
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 msk citronsaft

Kokt potatis till servering

1. Vispa ihop marinaden.
2. Skär zucchini, aubergine och paprika i skivor. Ta bort foten på svampen.
3. Marinera i 30 min-1 timme i marinaden, se till att alla sidor är täckta.
4. Hacka salladslök och vitlök grovt till såsen och mixa sedan allt till en grön sås.
5. Koka potatisen precis mjuk.
6. Grilla grönsakerna randiga på alla sidor, pensla med marinad under tiden.
7. Servera med grillad citron, potatis och sås!


I SAMARBETE MED KOCKENS KRYDDOR

Läs om vår kommentarspolicy