Indisk spenat och kikärtsgryta med raita

I samarbete med Planti

Hej älsklingar!

Gryta! Det enklaste som finns! Billigt! Snabbt! Gott! En indisk gryta kräver dock sin RAITA. Det vill säga en svalkande sås som du äter till. Jag inleder ett samarbete med Planti och jag är otroligt glad att få göra det. Planti har nämligen släppt en växtbaserad yoghurt, perfekt i kalla såser! Först ut är alltså en raita, en svalkande indisk sås och går att variera oändligt MEN så här gör jag min. Det jag älskar med Plantis yoghurt är att den är faktiskt riktigt god. Ingen konstig bismak alls OCH den är ekologisk. KAN INTE BLI BÄTTRE OK NU KOMMER RECEPTET:

Indisk spenat och kikärtsgryta med raita

1 burk Planti Greek style gurt
½ gurka
1 tsk torkad mynta
Salt och peppar
En skvätt citronsaft
1 salladslök

Gryta:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk chili flakes
1 msk tomatpure
1 burk kikärter
1 burk kokosmjölk
300 g färsk spenat
Salt och peppar
Rapsolja till stekning

4 tortillabröd till servering.

  1. Hacka gurkan grovt, blanda med Planti greek style gurt. Blanda ned mynta, salt och peppar och låt stå kallt. Hacka salladslöken till servering
  2. Skiva lök, vitlök och hacka ingefäran fint.
  3. Stek på hög värme i rapsolja tills gyllene.
  4. Tillsätt alla torra kryddor och stek i några sekunder.
  5. Häll sedan i tomatpure och stek i några sekunder till.
  6. Häll på kikärter och kokosmjölk, låt det koka ordentligt utan lock tills tjockare sås.
  7. Tillsätt spenaten och dra grytan från värmen.
  8. Stek tortillabröden i en panna utan fett. Servera grytan med bröd och Raita

Inlägg i samarbete med Planti

Läs om vår kommentarspolicy