Vegansk silltallrik

I samarbete med Planti


Hej!

Det är sommar! Det är sommar! Som vanligtvis brukar innebära silltider. Men frukta ej. Detta är en VEGANSK SILLTALLRIK. I samarbete Plantis nya creme fraiche så har jag gjort världens godaste veganska sås som passar till ALLT i sommar. I dag blev det dock en klassisk sommartallrik. Istället för sill så steker jag tofu som får marinera i lite soja, lite olikt sill men med djup umamismak. NU kör vi.

Vegansk romsås

1 burk Plantis Cooking Fraiche
2 msk vegansk majonnäs
1 burk röd tångrom
1 liten rödlök
1 kruka dill
½ citron
Salt och peppar

1 paket tofu
1 dl japansk soja
Färskpotatis
1 knippe rädisor
1 knippe sparris

1. Börja med såsen: Hacka rödlöken fint, samma sak med dillen. Blanda alla ingredienser förutom citronen i en bunke. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Låt stå minst 15 min.
2. Skär tofun i tunnare skivor och stek på hög värme i rapsolja, lägg sedan alla skivorna i japansk soja och marinera.
3. Koka potatisen, koka sparrisen i 3 minuter.
4. Skölj rädisorna.
5. Servera tofun, potatis, sparris och rädisor med den fantastiska såsen och njut av sommaren.


I samarbete med Planti

Läs om vår kommentarspolicy