Minipaj med zucchini, vårlök och pinjenötter

I samarbete med Planti

MINIPAJ! Jag älskar paj. Det är lyxigt och gott. Så i samarbete med Plantis nya serie med Cooking Fraiche så har jag tagit fram ett enkelt men snyggt sätt att servera paj till snacks eller som förrätt! Fryst smördeg är smidigt och nästan alltid helt veganskt. Plus att Planti Cooking Fraiche Paprika Chili är den perfekta smaksättare här. Grym syra, mycket smak och ingen konstig bismak. Jag älskar den. Prova det här nu!

4 mindre ark smördeg
1 burk Planti Cooking Fraiche Paprika Chili
1 zucchini
4 salladslökar
1 msk olivolja
1 påse pinjenötter
1 ask smörgåskrasse
Salt och peppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram smördegen och lägg den på bakplåtspapper på plåt, långt i från varandra
  3. Fördela Planti Cooking Fraiche Paprika Chili jämt på de 4 arken, lämna kanterna fria, ca 1 cm så smördegen kan resa sig!
  4. Skölj zuzzhinin och mandolina eller skär den på längden i tunna skivor. Dela skivorna i två på längden. Rulla ihop till rullar och ställ på smördegen.
  5. Dela salladslöken på längden och skär av den så den är lika lång som smördegen, lägg två delar på sidorna av zucchinin.
  6. Droppa över lite olivolja och strö över pinjenötterna jämt.
  7. Grädda i ugnen i ca 20 min, håll koll så de inte bränns men får fin färg.
  8. Servera med smörgåskrasse!

    I samarbete med Planti

Läs om vår kommentarspolicy