Hummus med spiskummin, tahini och paprika

I samarbete med Kockens

Hummus måste vara den ultimata snabbmaten. Dessutom är den perfekt som sommarlunch! Snacks! Förrätt! Middag (om du lägger till lite mer bröd och fler grönsaker)! Funkar till och med som frukost om du är på det humöret. Jag använder Kockens Ekologiska spiskummin i min hummus för jag tycker den är så jäkla god. Stort stort plus så klart att den är ekologisk också. Kockens Ekologiska Paprika pudrar jag på toppen för extra smak och för att det är snyggt. Servera med dill för det är OCKSÅ snyggt.

Mitt trick för att få hummusen extra len är tre stycken:

  1. Mixa länge!! Längre än vad du tror!
  2. Använd mycket olja, då blir den följsam och mjuk.
  3. Tillsätt vatten för lättare mixning samt en mjukare konsistens.

Nu blir det recept:

1 burk kikärter
1 rågad tsk Kockens Ekologiska Spiskummin
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta
½ dl rapsolja ej kallpressad
½ dl vatten ev lite mindre, prova med hälften först och häll på allt om det behövs mer
½ tsk salt
Några droppar citronsaft
Lite färsk hackad dill

Till servering:
Kockens Ekologiska Paprika
2 msk god olivolja
Kex
Grönsaker som morot, gurka, rädisor, salladsblad

  1. Skölj kikärterna ordentligt i kallt vatten i en sil.
  2. Mixa kikärter med resten av ingredienserna, mixa länge. Jag använde en stavmixer till det här, det funkar utmärkt! Men du måste mixa länge.
  3. Låt hummusen stå i minst 15 min innan ni ska äta så att alla smaker utvecklas, EJ I KYLEN!!:)
  4. Klicka upp hummus i en låg skål, gör en grop i mitten med en sked och häll på olivolja och pudra över paprika och dill.
  5. Ät!I SAMARBETE MED KOCKENS
Läs om vår kommentarspolicy