Varm bulgursallad med aioli och halloumi


När jag var barn var detta vår eviga sommarmiddag. Den ger mig trygghet, ro i själen, en nostalgitripp, mättnad och godhet. Vi åt alltid kyckling till MEN DET GÅR JU INTE, så nu blir det eldost istället!! Eller ok det här var halloumi för vi hade i kylen sen i våras men ska bara köpa svensk halloumi hädanefter. Ska försöka i alla fall.

Varm bulgursallad med aioli och halloumi

För fyra personer eller för 2 och två matlådor

Sallad:
2 dl bulgur
1/2 buljongtärning
4 stora blad romansallad
1 liten zucchini
1 stor näve färska haricot verts eller frysta
Jag hade även ett litet knippe zucchiniblommor
1 knippe gräslök
1/2 citron
3 msk olivolja
Salt och peppar
Rostade sesamfrön
4 färska lökar

Aioli
2 äggulor
2 tsk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
Salt
1 riven vitlök+ saft från en citron, smaka dig fram

Ost
2 paket halloumi
2 msk rapsolja

1. Börja med aiolin, vispa ihop äggulor och dijon i en skål som står stadigt, droppa ned olja och vispa för livet. Vispa vispa droppa droppa olja. Den ska få en tjock konsistens, när oljan är slut, smaksätt med vitlök, citron och salt, låt stå framme tills ni ska äta!
2. Koka bulgur med buljongtärningen och håll det varmt. Stek bönorna snabbt tills de är mjuka i olja, lägg i en stor skål. Koka löken hel i saltat vatten.
3. Hacka romansalladen fint och lägg i skålen, riv blommorna i mindre bitar och lägg i skålen.
4. Skala zucchinin i långa remsor ned i skålen.
6. Hacka gräslöken och ha ned. Häll på den varma bulguren, olivolja, citron, salt och peppar. Blanda runt och låt stå.
7. Skiva halloumin och stek den gyllene på båda sidorna.
8. Dela löken i två och skala den, servera med aioli, sallad och halloumi!

PUSS

ENGLISH

I HAVE USED GOOGLE TRANSLATE IM SO SORRY

Warm bulgur salad with aioli and halloumi

For four people or for 2 and two lunch boxes

Salad:
2 dl bulgur
1/2 stock cube
4 large leaves of romaine lettuce
1 small zucchini
1 large handful fresh haricot verts or frozen
I also had a small bunch of zucchini flowers
1 bunch of chives
1/2 lemon
3 tablespoons olive oil
Salt and pepper
Roasted sesame seeds
4 fresh onions

aioli
2 egg yolks
2 tsp dijon mustard
2.5 dl of canola oil
Salt
1 grated garlic + juice from a lemon, taste yourself

Cheese
2 packages of halloumi
2 tbsp canola oil

1. Start with aioli, whisk together egg yolks and dijon in a bowl that stands firm, drizzle with oil and whisk for your life. Whisk whisk drip drip oil. It should have a thick texture, when the oil is out, season with grated garlic, lemon and salt, let it sit until you eat.
2. Cook the bulgur with the broth cubes and keep warm. Fry the beans quickly until soft in oil, place in a large bowl. Boil the fresh onion whole in salted water.
3. Chop the romaine salad nicely and place in the bowl, tear the flowers into smaller pieces and place in the bowl.
4. Peel the zucchini into long strips into the bowl.
6. Chop the chives and add to the bowl. Add the hot bulgur, olive oil, lemon, salt and pepper. Mix around and let stand.
7. Slice the halloumi and fry the golden on both sides.
8. Divide the onion in half and peel it, serve with aioli, salad and halloumi!

KISS

Läs om vår kommentarspolicy