Örtig, krossad, rostad potatis

I samarbete med Kockens

Här kommer ett potatisrecept som slår alla potatisrecept. Krossad, rostad potatis har jag gjort i åratal MEN jag har självklart steppat upp nu. ÖRTIG krossad rostad potatis. Passar till allt! Och jag menar allt. Kött, fisk, fågel, vego, gryta, grillat, fiskpinnar, färdiga vegobullar ALLT. Det fina med det här receptet är att det är väldigt enkelt. Och otroligt gott så klart. Jag använder mig som vanligt av Kockens Ekologiska kryddor. Jag älskar dem. De smakar fantastiskt OCH jag älskar att de är ekologiska. Torkade kryddor är faktiskt det enda som funkar här, eftersom färska hade bränts direkt. Torkade! Kryddor! Innehåller! Så! Mer! Mycket! Smak!!

1 kg små potatisar
2 msk Kockens Ekologiska Rosmarin
1 msk Kockens Ekologiska Timjan
1 tsk Kockens Ekologiska Oregano
1 tsk havssalt
2-3 msk rapsolja 

  1. Koka potatisarna med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Sätt på grillfunktionen på ugnen på ca 220 grader.
  3. Blanda ihop kryddorna i en skål.
  4. Häll av potatisen och låt den svalna något, lägg upp på bakplåtspapper på en plåt.
  5. Tryck försiktigt till potatisen så den spricker, använd tummen! För varmt? Ta lite papper mellan tummen och potatisen.
  6. Strö rikligt med kryddor på varje potatis. Strö över salt och ringla över olja.
  7. Rosta tills gyllene, ca 10 min.

Servera till allt! Eller bara som de är med en god aioli eller tzatziki och en stor sallad. Jag strödde ringblommor över samt krondill för det är så gott:)

I samarbete med Kockens

Läs om vår kommentarspolicy