Pasta med tomatsås och basilika

Inlägg i samarbete med kommunerna i Stockholms län

Pasta pomodoro! Eller pasta med tomatsås. Världens enklaste och godaste måndagsmiddag. Jag har i samarbete med kommunerna i Stockholms län gjort den här rätten för att uppmärksamma att du ska börja sortera dina matrester och matavfall. Så viktigt! Mitt matavfall från den här rätten ser ni högst upp över tallriken.

Matavfallet blir till biogas och biogödsel. Biogasen driver många av Stockholms bussar och biogödsel går till landets bönder. Att sortera dina matrester hjälper alltså vår stad, miljö och ja, planet!! Gå in på sorteramatresten.se för att få reda på mer.

Pasta med tomatsås

4 pers

400 g spagetti

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 liten bit färsk chili

3 msk olivolja

1 msk tomatpuré

1 burk hela skalade tomater

1 dl rött vin

1 kruka basilika

1 bit parmesan

Salt och peppar

1. Koka pastan al dente.

2. Hacka lök, vitlök och chili. Stek lätt gyllene i olivolja.

3. Tillsätt tomatpurén och stek någon minut till, häll sedan i tomaterna på burk och krossa dem sedan med en sked.

4. Häll vinet i burken och ned i såsen, salta och peppra. Låt koka ihop.

5. Spara lite av pastavattnet och ha sedan i pastan i tomatsåsen och låt den koka klart där.

6. Tillsätt nästan alla basilikablad samt riven parmesan, späd med pastavatten om det behövs.

7. Serveras med extra basilika och parmesan!

KLART!

Puss

Läs om vår kommentarspolicy