Flygplansfrukost eller Frukostbricka

I samarbete med kommunerna i Stockholms län


När jag var barn kämpade mina föräldrar med att ge mig mat. Så min mamma kom på något som hon kallade för flygplansfrukost. Det vill säga, lite av allt. Lite av allt som är gott som går att plocka ihop. Nu är jag själv mamma och i likhet med mig så är min son knepig med maten ibland. Därför tycker jag om att göra som min egen mamma, det vill säga en flygplansfrukost. Precis som det ovan! Allt du gillar! På en bräda! Barnen kan plocka exakt det de vill ha. Gör matstunden till något kul!

En viktigt grej är att veta att frukosten också lämnar något efter sig. Nämligen mina rester eller matavfall. Matavfallet för just den här flygplansfrukosten ser ni ovan för skärbrädan. Det är fruktskal, äggskal, avokadokärnor och tråkig rädisblast. Allt det går att sortera som matavfall. Stockholmarnas matavfall blir sedan till biogödsel och biogas. HUR COOLT!!

Biogasen driver många av Stockholms bussar och biogödsel går till landets bönder. Att sortera dina matrester hjälper alltså vår stad, miljö och ja, planet!!

Gå in på sorteramatresten.se för all info samt hur du kopplar på den här tjänsten. Börja sortera ditt matavfall.

Det här har jag på min bricka:
Gott mörkt bröd+smör på sidan
Löskokta krämiga ägg
Stark smörgåskrasse
Rostade sesamfrön
God vällagrad ost
Peppriga rädisor
Mjuk och härlig grönsallad
Krämig avokado
Saftiga apelsiner
Goda bananer
Krispiga äpplen

ÄT!

Puss

I samarbete med kommunerna i Stockholms län

Läs om vår kommentarspolicy