Vintriga och juliga rätter med Hälsans Kök

I annonssamarbete med Hälsans Kök

Hej Kids! NU kommer ett fantastiskt bra och långt blogg inlägg om grönare mat till jul! Dels har vi två regelrätta julrecept som passar perfekt till julbordet, dels har vi två recept som funkar till glöggpartyt eller bara som middag före och efter jul. Alla fyra recepten är helt veganska och i samarbete med Hälsans kök. Jag har använt mig av Hälsans Kök Incredible Mince som är en HELT vegansk färs som ska tillagas! Byt ut din köttfärs nu mot denna. Den är fombar och otroligt enkel att jobba med, samt att du kan ju smaksätta den exakt som du vill. Jag har gjort ett recept med julvegobullar och ett recept med Shepards pie, det vill säga mer som en vegofärssås Hälsans Kök Incredible Mince perfekt till båda recepten.

De andra två recepten inkulderar Hälsans Kök nya vegokorv! Deras vegokorv var förut vegetarisk. Det är nu ändrat så att den är helt vegansk istället, något jag uppmuntrar. Samt att de har även förbättrat receptet på korven, den är ännu godare nu! Jag ger er ett recpet på den klassiska julprinskorven, skuren EXAKT så som jag vill ha den, annars känns det inte juligt:) Serveras med en mustig rödkål! Det andra receptet är som sagt perfekt för glöggpartyt. Vegokorv pigs in a blanket som det heter på engelska. Det vill säga goda korvar i frasig smördeg som du doppar i en senapsdipp. MMMM. Ok nu kommer recepten, hoppas att ni gillar!

Gör julen och vintern grönare!!

Puss

Vegansk Shepards Pie!

400 g Hälsans Kök Incredible Mince
1 gul lök
1 röd lök
2 morötter
4 stjälkar selleri
250 g skogschampinjon
3 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 dl rött vin
390 g krossade tomater
2 msk soja
2 msk grönsaksfond
1 msk dijonsenap

Mos:
800 g potatis
100 g veganskt smör
½ dl vegansk grädde
Färsk salvia för dekoration

1. Sätt ugnen på 200 Celsius.
2. Hacka svamparna grovt.
3. Stek svamp i olja tills de är gyllene, ta ut och tillsätt Hälsans Kök Incredible Mince och stek tills de är gyllene. Ta bort från pannan och tillsätt grönsakerna.
4. Stek grönsaker tills de är gyllene och tillsätt tomatpuré, stek i 1 minut, tillsätt svamp och köttfärs.
5. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad. Tillsätt sojasås och grönsaksfond och dijonsenap.
6. Tillsätt vin och krossade tomater och låt sjuda i ca 15 min.
7. Skala och koka potatisen tills den är mjuk, mosa med smör, grädde och salt.
8. Lägg färssåen i ett eldfast fat med lite olja i botten, toppa med potatismoset och tryck dit salviablad.
9. Grädda i 15 minuter eller tills den är gyllene.

English:
400 g Hälsans Kök Incredible Mince
1 yellow oninon
1 red onion
2 carrots
4 stalks of celery
250 g of cremini mushrooms
3 tbsp canola oil
1 tbsp of tomato purée
2 bay leaves
2 dl of red wine
390 g of crushed tomatoes
2 tbsp soy sauce
2 tbsp of vegetble stock
1 tbsp of dijon mustard

Mash
800 g of potatoes
100 g of vegan butter
½ dl of vegan cream
Fresh sage for decoration

1. Put the oven on 200 Celcius.
2. Chop the mushrooms roughly.
3. Fry mushrooms in oil until golden, take out and add Hälsans Kök Incredible Mince and fry until golden. Remove from pan an add the vegetables.
4. Fry vegetables until golden and add tomato purée, fry for 1 minute than add mushrooms and mince.
5. Season with salt and pepper. Add bay leaves. Add soy sauce and vegetable stock.
6. Add wine and crushed tomatoes and let simmer.
7. Peel and boil potatoes until soft, mash with butter, cream and salt.
8. Add the mince to a oven proof tray, spread out the potato mash and add sage.
9. Bake for 15 minutes or until golden.

Veganska Sausages in a blanket med senapsdipp

300 g Hälsans Kök Vegokorv
2 msk rapsolja
150 g vegansk smördeg
2 msk sesamfrön, svarta och vita
1/2 dl sojamjölk
1/2 kruka gräslök för servering
Havssalt för servering

Senapsdipp:
1/2 dl vegansk färskost
1/2 dl vegansk majonnäs
2 msk fullkornssenap
1 msk Dijonsenap
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 Celsius.
2. Tina dina korvar och skär dem i tre delar.
3. Stek dem snabbt i rapsolja och låt svalna.
4. Skär din smördeg i långa trianglar, rulla in korvbitarna med den breda delen först och tryck in den lilla svansen på slutet.
5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med dem med sojamjölk.
6. Strö över sesamfrön.
7. Grädda i ugnen i 25 minuter tills de är gyllene. Gör dippen under tiden.
8. Blanda alla ingredienser till dippen och låt stå kallt. Hacka gräslök.
9. Servera Vegan pigs in a blanket med gräslök och havssalt och senapsdippen!

English:

300 g of Hälsans Kök Vegokorv
2 tbsp canola oil
150 g of vegan puff pastry
2 tbsp of sesame seeds, black and white
1/2 dl of soy milk
1 bunch of chives for serving
Sea salt for serving

Whole mustard dip:
1/2 dl of vegan cream cheese
1/2 dl of vegan mayonnaise
2 tbsp of whole mustard
1 tbsp of Dijon mustard
1 tsp lemon juice
Salt and pepper

1. Put your oven on 200 Celsius.
2. Defrost your sausages and cut them each in three pieces.
3. Fry them quick in canola oil and let cool.
4. Cut your puff pastry in long triangles, roll in the sausage pieces with the wide part first and press the tail in.
5. Put them on a baking sheet with baking sheet paper. Brush with them with soy milk.
6. Sprinkle with sesame seeds.
7. Bake in the oven for 25 minutes until golden. Make dip meanwhile.
8. Mix all ingredients for the dip and let sit. Chop chives.
9. Serve vegan pigs in a blanket sprinkled with chives and sea salt and the whole mustard dip.
Vegobullar med kryddpeppar och karamelliserad lök

400 g Hälsans Kök Incredible Mince
2 gula lökar
3 msk rapsolja
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitpeppar
2 msk Dijonsenap
2 msk soja
1 msk grönsaksfond

1. Tärna löken fint. Stek på låg värme tills den är gyllene i rapsolja, ca 15 min. Låt svalna.
2. Blanda alla ingredienserna i en skål och krydda med salt.
3. Rulla små bollar och stek dem i rapsolja tills de är gyllene.

English:

400 g of Hälsans Kök Incredible Mince
2 yellow onions
3 tbsp canola oil
1 tsp grounded all spice
1 tsp black pepper
1/2 tsp white pepper
2 tbsp Dijon mustard
2 tbsp soy sauce
1 tbsp vegetable stock

1. Dice onion nicely. Fry on low heat until golden in canola oil. Let cool.
2. Mix all the ingredients in a bowl and season with salt.
3. Roll small balls and fry them in canola oil until golden.
Julig vegokorv med rödkål, äpple och ingefära

300 g Hälsans Kök Vegokorv
2 msk rapsolja
600 g rödkål
1 gul lök
2 äpplen
5 cm färsk ingefära
1 dl rött vin
100 g veganskt smör
1 tsk mald kryddnejlika
Salt och peppar
Persilja för servering

1. Skiva rödkål, äpplen och lök tunt.
2. Värm olja i en stor gryta och stek kål, äpplen och lök i 3 minuter. Krydda med salt.
3. Riv ingefära direkt i kålen, rör om och tillsätt rött vin.
4. Tillsätt smör, kryddnejlika och låt sjuda i 10 minuter.
5. Dela korvarna i två halvor, skär ett kors i båda ändarna av korvarna.
6. Hacka persilja.
7. Stek korvarna i rapsolja tills de är gyllene.
8. Lägg korvarna på rödkålen och servera med persilja.
English:
300 g of Hälsans Kök Vegokorv
2 tbsp of canola oil
600 g of red cabbage
1 yellow onion
2 apples
5 cm of fresh ginger
1 dl of red wine
100 g of vegan butter
1 tsp grounded cloves
Salt and pepper
Parsley for serving

1. Thinly slice red cabbage, apples and onion.
2. Heat oil in a big casserole and fry cabbage, apples and onion for 3 minutes. Season with salt.
3. Grate ginger directly into the cabbage, stir and add red wine.
4. Add butter, cloves and let simmer for 10 minutes.
5. Divide the vegan sausages in two halves, cut a cross at both ends of the sausages.
6. Chop parsley.
7. Fry the sausages in canola oil until golden.
8. Put the sausages on the red cabbage and serve with sprinkled parsley.

I annonssamarbete med Hälsans Kök

Läs om vår kommentarspolicy