Cornwall!

HALLÅ! Vi åkte till Cornwall för några veckor sedan. Cornwall ligger i sydvästar England, längst ut på spetsen. OTROLIGT vackert. Kände mycket starkt för detta ställe. Det var rofyllt, bländande vackert och trendigt. Vi åkte dit under lågsäsong så jag kan iofs tänka mig att det är lite hetsigare under sommaren men HERRE vad jag blev sugen på att åka tillbaka till sommaren. Just för att stränderna var så magiska.

Hur känner ni för att resa med småbarn? Nu blottar jag mig totalt här men jag kan bli så himla stressad över det hehe. Att rucka på rutiner liksom. Jack som kanske äter dåligt en dag gör mig stressad. Sen är jag alltid glad efteråt?? Asså jag är superglad när vi är där också. Men jag kan bli stressad och det är så tråkigt. Hur gör ni för att vara lugna?:) Ok nu kommer Cornwall i bilder för det behövs.
Inleder med en stark bild, Fish and Chips! Det jag åt mest under hela resan. Jack också. Han älskade att dippa pommes i majo och ärterna. Phu. Det var ju skönt. Fish n Chips fanns på ALLA ställen. Jag skojar inte. ALLA. Här är det på den lokala puben så den är något rustik. Men väldigt god! Krispet i den där paneringen asså.
Vaknade tidigt i vårt airbnb som låg otroligt fint och centralt i den lilla staden St Ives. God morgon! Tidvattnet är inne?? Hur fan säger man. Vi tog en promenad.
Tog en kaffe på ett trendigt ställe. Och fick en gårdagens munk som var mycket god.
Kolla! Väldigt grönt så klart hehe för vi är i England. Men kolla på detta. St Ives från ett berg. St Ives är så jävla trevligt. Om ni ska bo någonstans så skulle jag säga här. Det kryllar av restauranger, högt och lågt, fin shopping, otroliga stränder och bra surf. Samt att Tate Modern har en filial här vilket gör allt MYCKET artsy och ni vet så där trevligt som gör att man känner att här är en bra vibe. KÖR.
En ärlig bild men Jack var superglad jag lovar:)
Jag såg ut så här.
Något som Cornwall är känt för ar dessa pasties eller pasty i singular. En smördegspirog fylld med kött eller grönsaker. God! Eller jag vet inte? God jo. Men något skavde. Kan inte säga vad det var. Men fin.
Just denna var fylld med potatis, lök och ost.
Patrik, Jack och Joakim!
Fler omgivningsbilder ska ni få så klart.
ÄLSKAR brittiska hus. De är liksom smutsiga men ändå inte. Deppiga men snygga. Mörka men vackra.

Vi åt på Porthminster kitchen andra kvällen och det var så bra. Jag åt god makrill och Jack fick en egen meny och var nöjd.
Åt en störd efterrätt. Sticky toffee pudding badande i kolasås med clotted cream, riven valnöt och fudge. DEN VAR HELT GALEN. SER NI DEN HÄR. Klart att ni inte gör bilden är för mörk Siri.

Åkte på utflykt med bilen! Det var ju inte fult så att säga. Där borta är Amerika.
Åt lunch i Mousehole. Åt fish n chips! Gick runt i den pittoreska byn!
Kolla vad fint!
Såg vild krasse! Blev väldigt glad över det och fotade som den 57åriga kvinna jag är.

Min familj! Handen på magen! Fotriktiga turistiga skor som inte behövdes! SOLEN sken typ hela tiden!

Åkte vidare till St Michael’s Mount! Bra bild Siri! Väldigt cool tidvattenö med ett slott och ett kloster på. Väldigt medeltidigt.

Ny dag nu jävlar svänger det. Vi åkte till The Hidden Hut, ett populärt utekafé med magisk mat. De engelska barnen är fan hårda asså!!! SÅ MÅNGA BADADE??? Vad händer.

Jag åt en magisk blomkålssoppa med lokal cheddar och gräslök.

Otrolig örtig och oljig focaccia till.
Rostad tomatsoppa med basilikaskott.

Lamm och kornsoppa med salladslök.

Vår utsikt! Precis vid stranden alltså! Fick deras kokbok av Patrik.

Många stränder besöktes. Jack pekar på något.

Många hedar besöktes.

En Eggs Florentin åts men spenaten var grusig, ägget hårdkokt och såsen från en burk:(

Avslutade med att kolla på Stonehenge men då var jag på dåligt humör så det blev inte så många bilder. Så kan det vara ibland hörrni. Även på semester så surar jag. IALLA FALL. CORNWALL VAR MAGISKT. TACK HASSE, KATRIN, JOAKIM, PATRIK OCH JACK för att vi gör så roliga saker.

PUSS

Läs om vår kommentarspolicy